De roodgekalkte letters deleten

- Extra hoofdstuk

Psalm 139:16
U zag mij al toen ik nog helemaal geen vorm had. Al mijn dagen stonden al in Uw boek toen ik nog niet één dag geleefd had. Wat heeft U prachtige gedachten God!

Het is vrijdag 27 augustus 2021. Ik rij de straat in en kom een dikke vrachtwagen tegen die net twee pallets met boeken heeft afgeleverd. Niet zomaar boeken, het zijn mijn boeken. 500 stuks keurig verpakt.
Het moment dat ik de doos open maak en het eerste boek eruit haal is een bizar vreemd moment. Ik kijk ernaar, ik hou het vast, ik ruik er zelfs aan. Ik open het en krijg kippenvel en tranen.


En met dat ik het boek opensla heb ik weer dat irritante stemmetje in mijn hoofd. Dat stemmetje wat me compleet voor gek verklaard omdat ik het leuke idee had om 500 boeken te laten drukken met een verhaal wat niet bijzonder genoeg is om de wereld mee in te gaan.
Ik kan naar de mensen om mij heen heel dapper en verzekerd over komen, maar dit hele boek voelt als poedelnaakt over de Albert Cuijp lopen. Het is spannend, confronterend en ontzettend uit mijn comfortzone.

Maar het boek is er, de website is er, de kaarten zijn er en ik sta nog overeind.

 

Er is een waarheid die boven alles uitstijgt. Psalm 139 leert mij dat er een profetisch boek over mij is in de hemel. Een levensboek wat geschreven is door God zelfs nog voordat ik bestond.
Het is essentieel dat ik blijf kijken naar de blueprint van mijn leven, naar de orginele tekst van mijn levensboek. Ik kijk zodat ik opnieuw visie kan ontvangen voor mijn leven, mijn bestemming en mijn roeping. God zelf schreef mijn boek vol met beloften,talenten, avonturen en dromen.
Helaas heb ik maar al te vaak gemerkt dat de duivel over Gods tekst heen aan het schrijven is. Een hele nieuwe tekst wordt met dikke rode letters over de orginele tekst heen gekalkt.
Herken je dit? Realiseer jij je dat zelfs voordat jij er was God al aan het schrijven was over jouw leven. Dat zelfs voordat jij maar een moment hier op aarde was God al een bestemming voor jou heeft uitgedacht.


Je bent een onderdeel van Zijn Meesterplan.
Gods belofte met jou staan vast, Gods plannen met jou staan vast. Ziekte, depressie, tekort, bezorgdheid zijn niet de woorden die God heeft opgeschreven. Het is aan jou om met de “ delete” knop die woorden te wissen zodat de orginele tekst weer tevoorschijn komt.

De afgelopen jaren heb ik geleerd dat ik de tijd moet nemen om te focussen op Gods woorden. Op dat profetische boek wat God geschreven heeft. Het is aan mij om alles te geven om Gods woorden vrij te zetten in mijn omstandigheden. Het is aan mij om te blijven verklaren wat Gods orginele woorden zijn.

Ik wil je uitdagen om jouw levensboek te gaan lezen. Je bent geroepen voor een bijzondere taak die alleen jij kan uitvoeren.

Het kan lijken op een mysterie of op raadsels. Maar niks is minder waar. Ik heb ontdekt dat God geen mysterieuze verhalen schrijft. God schrijft romans. Hij schrijft liefdesbrieven. Hij schrijft avonturenverhalen. En jij speelt de hoofdrol. En het klopt dat niet elk verhaal mooi en vredig is. Laten we daar maar eerlijk over zijn.

Maar God heeft ons machtige woorden gegeven om te spreken over onze omstandigheden. En Zijn woorden hebben scheppingskracht. Zijn woorden brengen leven. Zijn woorden geven je identiteit.
Ik beschreef mijn leven in een boek. Maar er zijn zoveel verschillende manieren om te vertalen wat God heeft opgeschreven in jouw levensboek. Er zijn oneindig veel manieren om te vertellen wat God in je leven heeft gedaan.

Wat een impact zullen we met elkaar hebben als we allemaal ons verhaal gaan uitleven. Wat een veranderingen zullen we gaan zien als we de kracht van Gods woorden gaan spreken in onze levens.

Laten we niet gedreven worden door onze omstandigheden maar laten we gedreven worden door Gods unieke, orginele en profetische woorden over ons.

 

Vader dank U wel voor Uw boek. Dank U wel voor de woorden die ik elke keer weer tot mij kan nemen. Ik kan mij zo verbazen over hoe groot U bent. Elk detail is uit gedacht, elke stap is gezien. Vader ik moet bekennen dat ik soms het idee heb dat U groter over mij denkt dan dat ik over mijzelf denk. En dat belemmert me enorm. Want ik wil wel groter denken, maar ik weet vaak niet hoe. Of ik zie teveel obstakels in mijn leven.

Heilige Geest, ik open mijn gedachten om te ontvangen wat er over mij geschreven staat. Heilige Geest, U mag spreken en ik zal luisteren.
Ik verbreek in Jezus naam woorden die niet van U zijn, ik zal ze tegenspreken met Uw waarheid Vader. Ik verlang ernaar dat Uw verhaal zich zal ontvouwen in mijn leven.

Dank U wel dat U mij zo goed kent. Dank U wel dat Uw plannen voor mij zoveel beter zijn dan ik zelf kan bedenken. Ik hou van U, ik geef mijzelf vandaag opnieuw aan U.

In Jezus naam.

Shopping Cart (0)

Winkelmand