Alles is mogelijk

- Kerstblog

Lukas 1: 34
Maria zei tegen de engel: Hoe kan dat gebeuren?

Kerst is de tijd waarin ik leef met heel veel verwachtingen. De verwachting voor mooie kerstdagen, fijne momenten met mijn man en kinderen, een sfeervol huis, mooie kerst muziek. Ik weet dat ik zelf een groot aandeel heb in het uitkomen van deze verwachtingen. Ik kan immers zelf de sfeer bepalen, fijne momenten creëren en lieve mensen om me heen uitnodigen. 

Maar er zijn ook verwachtingen diep in mijn hart waar ik zelf geen invloed op heb. Verwachtingen die gepaard gaan met hoop en met verlangen. Eigenlijk gaan al deze verwachtingen over de mensen waar ik zoveel van hou. Mijn man, mijn kinderen, mijn familie en mijn vrienden. En er zijn verwachtingen voor mijn persoonlijke leven. Verlangens die zo diep gaan, hoop die zo intens leeft in mijn hele systeem. Ik kan mijzelf erin verliezen, zo diep gaan ze.

En terwijl mijn leven in deze maand zich vult met verhalen over wonderen, engelen, vrede en nieuwe hoop, heb ik nog dikwijls stille momenten waar ik met mijn vragen en verlangens blijf zitten. En dan lees ik een hele simpele zin in het evangelie van Lukas. De hele simpele vraag van een jong meisje genaamd Maria. En wat begrijp ik haar vraag maar al te goed. Hoe dan God! Hoe wilt U dit gaan doen?

Ik zie het niet gebeuren, maar wat ziet U God? Hoe kan het dat U het mogelijke ziet waar ik alleen maar tegen het onmogelijke aanloop….

Gods antwoord is van alle tijden. Het is een eenvoudig, troostend en zo liefdevol. De Heilige Geest zal komen. Je bent niet alleen. Je hoeft het niet zelf te doen. Je hoeft niet zelf de oplossing te verzinnen. Zoals altijd heeft God alles al uitgedacht. Alles al klaar staan voor mijn vragen. Alle hulp is er al en elke angst voor het onbekende wordt met deze woorden teniet gedaan. God is de God van het mogelijke. Hij baant een weg waar geen weg is. Hij vindt een hart wat zo ver weg lijkt. Hij stort liefde uit op dorre en droge grond. Hij doet zoveel meer dan ik kan verwachten of hopen.

Ik bid dat dit kerstseizoen je zal vullen met de wetenschap dat God alles in Zijn hand heeft. Dat niks te moeilijk is of te ingewikkeld. Wat je verwachting ook is, geloof me….God gaat het overstijgen.

God is niet veranderd. Als Hij 2000 jaar geleden de Verlosser naar de aarde kon brengen door een jong ongehuwd meisje, dan is Hij ook bij machte om de Verlosser te brengen op de plek waar jij je vragen en verlangens hebt.

Vader, dank U wel dat U de God bent van het mogelijke. U heeft geen beperkingen. U bent de Machtige, de Eeuwige en de Koning van het universum. Waarom zou ik nog twijfelen aan wat U kunt doen. Vader, ik buig voor Uw almacht en Uw grootheid. Heilige Geest, laat Uw aanwezigheid en Uw kracht mij vullen en laat mij opnieuw beseffen dat niets onmogelijk is voor diegene die gelooft.

Amen.

Shopping Cart (0)

Winkelmand